Informatie DelftQuiz

 

DelftQuiz Speluitleg en regels

De DelftQuiz is een kennisquiz waar iedereen aan mee kan doen. Er zijn geen leeftijdsgrenzen. Het is een spel waarbij geen geldprijzen te winnen zijn. Slechts eeuwige roem (voor een jaar), de titel van Beste DelftQuiz-team van het respectievelijke jaar en een foeilelijke beker zijn de beloning, bovenop een supergezellige avond.

Het uiteindelijke doel is vanuit het ter hand gestelde quizboek alle, of in ieder geval zoveel als mogelijk, antwoorden op de gestelde vragen te vinden. Gebruik van alle hulplijnen is toegestaan: google, wikipedia of andere bronnen op het internet, de lokale bibliotheek, een encyclopedie, de buren, je oma of opa, telefoon of wat ons betreft zelfs rooksignalen – het is allemaal toegestaan. Je mag zelfs afkijken, afluisteren, chanteren of omkopen, zolang het maar in het kader van een vriendschappelijk spelletje gaat en nodig is om de juiste antwoorden op de vragen te krijgen.

 

Een team moet DEFINITIEF zijn ingeschreven via de website inschrijven.delftquiz.nl en voor deze inschrijving betalen. Pas ná betaling is het team met een teamcaptain ingeschreven.Het team kan een eigen of bestaande locatie kiezen en heeft een unieke naam.Teamnaam en E-mailadres zijn beide UNIEK

 

BASIS Begrippen

De quiz bestaat uit antwoorden die voortkomen uit vragen. Een vraag kan leiden tot meerdere antwoorden.

Standaard puntentelling

  • Elk fout antwoord is geen punten waard
  • Elk goed antwoord is punten waard (punten variëren per vraag)
  • Elke onbeantwoorde vraag levert de vraagwaarde aan strafpunten op

Klassementsscore

Elk team voert de opdrachten uit en behaalt daarin een bepaalde score. De creatieve opdrachten worden door de organisatie beoordeeld en gejureerd.

Inleveren van de antwoorden

Er zijn twee soorten antwoorden: antwoorden die online moeten worden ingevuld en antwoorden die op een antwoordkaart moeten worden ingevuld.

De vragen voor de antwoordenkaart worden NA 22:30 op de live stream getoond. Alle online antwoorden moeten ingevuld zijn op 24 januari 2019 VOOR 22:30u.

Alle andere antwoorden en opdrachten moeten ingeleverd worden op 24 januari 2019 om 23:30u bij de entree van STECK Club-Podium-Bar.

Alle vragen moeten online op de DelftQuiz Teamcaptain Profielpagina worden ingevuld. Elke teamcaptain kan slechts op één device tegelijkertijd inloggen.

De teamcaptains hebben hiervoor een unieke naam en wachtwoord ontvangen. Deze antwoordoptie is pas beschikbaar van 17:30u tot uiterlijk 22:30u.

Om 22:30u sluit de onlineantwoordenpagina van de DelftQuiz automatisch. Hiervoor hoef je niets te doen. Tot dat moment heb je alle tijd om de door jou gegeven antwoorden na te kijken en te corrigeren. Niet tijdig ingevulde antwoorden worden als niet beantwoord beschouwd.

Stop de knutsel opdrachten, en de uitkomst van de doe-opdrachten samen met de DelftQuiz antwoordenkaart in de envelop. Zorg dat overal je teamnaam en teamnummer staat.

Waar inleveren?

Lever de envelop met inhoud tussen 23:30u en 23:45u in bij de ingang van STECK Club-Podium-Bar, Kromstraat 25, Delft Centrum. Ga naar binnen en kijk en luister naar sommige antwoorden en presentatie met de prijsuitreiking rond 0:00u

 

Noodgevallen

In geval van nood is de organisatie bereikbaar op: 015-2790069Tijdens de DelftQuiz wordt via Youtube en Facebook kanalen een livestream uitgezonden.

Deze livestream MOET je op de teamlocatie bekijken want tijdens deze livestream kun je informatie over de doe-buitenshuis opdrachten verzamelen, er worden muziek, beeld- en filmvragen gesteld, en er zijn interviews waarin hints verborgen kunnen zitten. Ook zijn er live-uitzendingen van de vliegende quizmasters op locaties bij de teams. De livestream wordt uitgezonden vanuit een centrale locatie in Delft en is NIET te bezoeken voor publiek. Alleen teamleden die opdracht hebben zich te melden op deze locatie worden toegelaten en maken deel uit van de uitzending.

 

Als je op de hoogte wil blijven van wat er door heel Delft gebeurt, is het verstandig om een of twee teamleden de livestream continu te laten volgen.

Waar vind je de livestream(s) en hoe kun je ze bekijken?

Op de website van de DelftQuiz en onderaan deze pagina vind je de links naar de goede kanalen. Je hebt in ieder geval een Youtube of Facebook verbinding nodig op de teamlocatie met een monitor en aangesloten geluidsysteem. Dit kan een smartTV zijn met de juiste APP of een PC/Laptop/Tablet. Om het hele team erbij betrokken te houden is het het best een groot scherm of misschien zelfs een beamer te gebruiken. We raden het af om op je telefoon deze stream te volgen want de hints en vragen die voorbijkomen zijn dan, door het kleine scherm, onvoldoende goed zichtbaar. Luister niet alleen via een hoofdtelefoon naar de livestream. Het is namelijk handig als alle teamleden mee kunnen luisteren bij (geluids)vragen. Tijdens de Quizdag is er een teststream actief vanaf 17:00u tot het moment dat de boeken kunnen worden opgehaald.

 

De livestream kun je bereiken op livestream.delftquiz.nl